• Two bedroom apartment by the River Danube

    Two bedroom apartment by the River Danube

    Design of a modern and minimalist apartment in Scandinavian style located in downtown Bratislava.

Design

This two-bedroom flat in a newly-developed part of the capital city with a view of the Danube designed with straight lines offers a lot of comfort.

Thanks to a great deal of custom-made elements, we were able to maximize the storage space available and thus provide the inhabitants with enough space for their daily lives in a luxurious environment. Apart from the unique and handy solutions, several style-enhancing designer elements can be found throughout the flat.

Mirrors were placed into the space to allow for a livelier and optically larger environment as a result of natural light refraction.

56 m2

living space

2

months to design

4

months to deliver

56 m2

living space

2

months to design

4

months to deliver

Kitchen and living room

„Minimalism is not a lack of something, it’s simply the perfect amount of something. “

A custom-made kitchen unit in white, together with a change in flooring, presents itself right upon entering the flat and provides a seamless transition from the entrance area by visually designating the kitchen space. The unit has one more surprise in addition to the built-in cooker with an oven and to the kitchen sink. An unusual bread box has been integrated into the corner segment of the worktop, which frees up a sizeable amount of space and, thanks to being inconspicuous, adheres to our design vision of straight lines.

The kitchen transitions into the living room on two levels. Firstly via the timeless dining table with a marble top and a set of upholstered dining chairs. Secondly via the dark, custom-made bookcase with LED lighting fitting in with the table thanks to its marble panels.

The opposing wall boasts a luxurious speaker wall made by the prestigious Bang & Olufsen brand, which, owing to its quality and modular design, offers an unparalleled listening experience. The well-lit living room with a sofa fitting in with the dining chairs provides a great deal of comfort.

Dvojizbový byt v pri Dunaji
Dvojizbový byt v pri Dunaji
Dvojizbový byt v pri Dunaji
Dvojizbový byt v pri Dunaji

Materials

The flooring material played an important role in visually separating the individual rooms. For the entrance area, we used hexagonal tiles in grey and white, which naturally flow into the wooden floors present in the kitchen, living room and bedroom. Thevliving room and kitchen area contain a lot of lighter colours with dark accents and marble elements, which underline the quality and style of the handpicked design solutions.

Marble

Marble

Furniture

Stained oak

Stained oak

Furniture

Natural oak

Natural oak

Furniture

Warm wooden shades of the floors visually resonate with the mirrors and, in combination with marble, help maintain the timeless feel of the flat.

Disposition

We did not change the layout itself. The individual rooms connect logically and transition without the use of any disturbing elements. The entrance area allows us direct access to the kitchen and living room, through which we can enter the bedroom, while the bathroom is accessible from the antechamber itself. The bedroom and living room have one window each, thus having enough natural light.

  • Pôdorys

    Layout

    • Entrance
    • Kitchen with dinning room
    • Bathroom
    • Living room
    • Bedroom
    • Loggia

Bedroom

Opposite of the living room sofa is a TV, next to which we placed a custom-made, ceiling-high door leading to the bedroom. In doing so, we were able to retain the continuity of the dark closet with an interesting lathing detail and mirror surfaces, both on the furniture and unusual chandelier. In the centre of the room, there is a light bed, which contrasts with the nightstands and dark closet.

Dvojizbový byt v pri Dunaji
Dvojizbový byt v pri Dunaji
Dvojizbový byt v pri Dunaji
Dvojizbový byt v pri Dunaji
Dvojizbový byt v pri Dunaji

Bathroom

The bathroom and toilet do share one entrance door, but we have managed to separate the toilet and built-in washing machine from the bath and sink via a sliding panel with lathing. The glossy tiles on the walls and floor reflect the light slightly, which in turn rests the entire room within the broader colour context of the entire flat comfortably.

Project and realization

The overall design of the interior had to accommodate the original layout. This led us to use a wide array of custom-built furniture combined with tried and true designer elements, which allowed us to fully focus on the individual details and achieve not only the best possible aesthetic feeling, but also a lot of practicality in the form of ample storage space.

In addition to the design, planning and full turnkey realization, we also provided the client with an interior study, visualization in virtual reality and project documentation including the custom furniture blueprints and the construction services.

Photo: Marian Svitek/BOLD digital

Would you like to learn more about interior design as it happens or what services we provide?

Interior design

Inspiration

Don't miss new updates

Do you like our works? Subscribe to our newsletter and receive updates straight to your inbox.

It seems that you have already subscribed to this list. Click here to update your profile.

Additional projects

Two bedroom apartment in Old Town

Two bedroom apartment in Old Town

Two bedroom apartment by the River Danube

Two bedroom apartment by the River Danube

Three bedroom apartment in Old Town

Three bedroom apartment in Old Town

Contact

  • Archstyl architects
  • Černyševského 26
  • 851 01 Bratislava

Language

Your safety is our priority

Now, you can book a video conference call with our design team to stay safe.

Book the call